ADANA / ÇUKUROVA - Öğretmen Zeynep Erdoğdu Ortaokulu

OKULUMUZ TARİHÇE

Okulumuz tarla olan alanların arsaya dönüştürülmesiyle 6400 metre kare arsa üzerine Milli Eğitim Bakanlığımız tip projesi uygulanarak 28 derslikli tek bina olarak yapılmıştır. Yapımına 1994 yılında devlet vatandaş işbirliği çerçevesinde başlanmıştır. Bir yıl gibi kısa bir sürede bitirilmiştir. Vatandaş desteği sağlandığından da Emekli Fen Bilgisi Öğretmeni  Zeynep Erdoğdu'nun maddi desteğiyle yaptırılmış olup; "Öğretmen Zeynep Erdoğdu  İlköğretim Okulu" adını almıştır.

1995–1996 Eğitim-Öğretim yılında Eğitimine  ilk ve Ortaokul olmak üzere 876 öğrenci ile başlanmıştır. Daha sonra İlköğretim bütünlüğü sağlanmıştır. Bahçesine ayrıca yine Bakanlığımız Okulöncesi Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı Şehit Serhat Sığınak Anaokulu inşa edilmiştir. Şu an 27 sınıf derslik, 1 anasınıfı dersliği, 1 Fen Bilgisi Laboratuarı, 1 Resim/Görsel Sanatlar Atölyesi, 1 Çok Amaçlı salonu, 1 Özel Eğitim Sınıfı  ve 1 kütüphanesiyle eğitimine 54 öğretmeniyle devam etmektedir.  Okulumuz bulunduğu bölgenin ilk okullarından biridir.

Yayın: 13.05.2015 - Güncelleme: 13.12.2021 15:47 - Görüntülenme: 3468